Baza 33 od Kuchni

Zacznij swój dzień od śniadania!


Nasz dzień pracy zaczyna się codziennie o 6.45 rano. W okresie letnim jest to już słoneczny dzień a zimą jeszcze koniec ciemnej nocy. Rozpoczynamy przygotowania do otwarcia lokalu. O 8.00 przybywają pierwsi klienci którzy chcą zjeść pożywne śniadanie i wypić dobrą kawę. Śniadanie to ważny, pierwszy posiłek, często fundament naszego samopoczucia na cały dalszy dzień. Z racji naszego położenia przy lotnisku i bazie wojskowej USA ,musimy zaspokoić gusta klientów z różnych stron świata. Rozwiązaniem okazały się podstawy, sprawdzone pozycje na które ochotę ma każdy z nas: jajka , bekon, kiełbaski ,naleśniki, tosty, fasolka czy placuszki ziemniaczane. Do śniadania możesz zamówić świetnie zaparzoną kawę Lavazza w formie jaką lubisz najbardziej, od intensywnego espresso, mocną czarną czy łagodniejszą latte czy cappuccino.Jeżeli jesteś fanem herbaty mamy szeroki wybór smaków z marki Lipton.Oczywiście nieodzownym kompanem pożywnego śniadania są soki. Możesz u nas wypić a także zaopatrzyć się w szeroki wybór soków 100%, pozyskanych z samych owoców, bez dodatku cukru.
Dla wygody klientów wszystkie pozycje śniadaniowe możesz dowolnie łączyć, chcesz jajecznice z 5 jaj do tego placki ziemniaczane, dwie kiełbaski ? ok, nie ma sprawy a może wolisz 4 sadzone jajka , bekon i tosta z szynką i serem, prosze uprzejmie. Część naszych klientów chce zacząć dzień na słodko, nasza patelnia na naleśniki ma 32 cm średnicy! Duży placek obficie pokryjemy nutellą,dżemem truskawkowym lub malinowym. Jeżeli jesteś fit dużą popularnością cieszą się naleśniki ze świeżymi owocami.
W menu mamy też gotowe sprawdzone zestawy śniadaniowe : Little Bird Breakfast, Mr Bean czy Powidz Breakfast. Dużą popularnością cieszy się burrito śniadaniowe.

Niezależnie co będzie się działo , jeżeli jesteś w pobliżu rano, miej pewność że już otworzyliśmy lub zaraz otwieramy:)

Kurczaki najwyższych lotów

Od początku rozpoczęcia działalności w 2017 jako Food Truck aż po dziś dzień jako stacjonarny lokal mamy dział potraw, które smażymy na głębokim tłuszczu. Od tradycyjnych frytek, frytek z batatów po przekąski typu krążki cebulowe, kalmary, sery w panierce czy nieśmiertelny kurczak : skrzydełka i polędwiczki. Zawsze przykładaliśmy wagę do tego na czym pracujemy, chcieliśmy aby nasze szybkie danie były jak najsmaczniejsze i jak najbardziej neutralne dla naszego zdrowia. Obecnie smażymy tylko na łoju wołowym, to nieco zapomniany tłuszcz, wyparty przez tańsze różnego rodzaju frytury. Łój to najtwardszy tłuszcz jaki używa się w gastronomi, bardzo stabilny, mocno nasycony , idealny do smażenia. Oprócz używania najlepszej jakości tłuszczu równie ważna jest jego kontrola zużycia i wymiana. Od 3 lat niezmiennie codziennie rano wykonujemy pomiary czynnika, elektronicznym, profesjonalnym miernikiem Testo. Przez ten czas wypracowaliśmy sobie bardzo rygorystyczne normy.
Więc jeśli lubisz chrupiące, aromatyczne panierowane skrzydełka lub polędwiczki z kurczaka odwiedż nas koniecznie, w Bazie masz gwarancje smaku i jakości!

Stekowe klasyki

Z początkiem 2024 roku do naszego menu wszedł T-Bone stek. Kultowy kawałek mięsa, ukochany przez stekożerców. Swoją nazwę zawdzięcza charakterystycznej kości w kształcie litery T. Dzieli ona stek na dwie części, mniejsza to polędwica a większa rostbef, czyli na talerzy mamy dwa różne rodzaje mięsą i dwa różne smaki. Nasz T-Bone to pół kilo sezonowanej wołowiny, 3 cm grubości i gwarancja że usmażymy go tak jak sobie życzysz. Stek podajemy w zestawie z grillowanymi warzywami, grubą frytką i gotowanymi ziemniaczkami.

Godziny Otwarcia

Poniedziałek - Niedziela

8:00 – 22:00